CATUABA
APAKAH CATUABA?

CATUABA adalah pokok ajaib yang berasal dari Lembah Amazon Brazil. CATUABA merupakan tumbuhan afrodisiak (seks) yang paling terkenal di Brazil.
Seawal berapa abad yang lalu, Puak India Tupi yang tinggal di Lembah  Amazon, Brazil telah menemui keberkesanan dan keajaiban ekstrak tumbuhan CATUABA yang boleh menggalakkan pembesaran sekali ganda orgen seks lelaki.

Itulah sebabnya kenapa mereka mempunyai zakar yang besar dan kuat hingga mendatangkan irihati kepada semua lelaki-lelaki di dunia ini. Mereka juga telah membuat penemuan bahawa seorang lelaki yang mengambil CATUABA untuk jangka masa yang lama boleh bertahan selama lebih daripada dua (2) jam tanpa ejakulasi dan masih mempunyai kesuburan yang lebih tinggi dan kekuatan seks sepertimana mereka yang berusia 25 tahun walaupun diusia 60 tahun. CATUABA juga telah diluluskan oleh kerajaan Brazil sebagai tumbuhan perubatan dan selamat dimakan. Ia juga bersifat sederhana dan tidak toksik.
Puak India Tupi juga telah mencipta banyak lagu-lagu yang memuji keajaibannya CATUABA. Lelaki TUPI mempunyai zakar purata 20 cm (8 inci), untuk memudahkan ketika berburu, mereka terpaksa mengikat dan menetapkan zakar mereka di sekeliling pinggang atau paha. Oleh sebab itu, mereka juga mempunyai gelaran yang sangat istimewa – PUAK ORANG GAJAH AMAZON.
Makmal Negara Brazil, Akademik Penyelidikan Perubatan Persekutuan Amerika Syarikat dan Makmal Sains Reproduktif Universiti HAVARD, Amerika Syarikat telah sama-sama menjalankan penyelidikan saintifik ke atas lelaki-lelaki India Tupi dan CATUABA. Micheal Van Straten, seorang pakar British yang terkenal di dalam penyelidikan tumbuh-tumbuhan perubatan berkata: Ini merupakan salah satu kejayaan utama terapeutik dalam bidang disfungsi erektil, lebih-lebih lagi, tidak ada bukti bahawa penggunaan jangka masa panjang boleh membawa apa-apa kesan sampingan.

10 KELEBIHAN SELEPAS PENGAMBILAN CATUABA
Membantu kaum lelaki memiliki diameter saiz zakar yang besar dan panjang serta keupayaan seks yang kuat.
Menggalakkan pembesaran sekali ganda organ seks lelaki.
Memberikan lelaki badan yang sangat kuat, sihat dan bertenaga.
Dapat merawat mati pucuk (ED), ejakulasi pramatang (PE) dan difungsi seksual lelaki.
Menyeimbangkan hormon tubuh manusia dan menggalakan rembesan hormon lelaki (testosteron).
Menggalakan peredaran darah, mencegah penyakit kardiovaskular
Merawat Hiperplasia Prostatik Benigna (BPH) dan kerap membuang air kecil pada waktu malam.
Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Memperbaiki masalah keletihan dan kebimbangan.
Menguatkan daya ingatan walau lanjut usia.


ANTARA LAIN KELEBIHAN PENGAMBILAN CATUABA 

Memberi badan yang lebih kuat, sihat dan bertenaga.
Mengurangkan kolesterol darah
Meningkatkan fungsi hati, buah pinggang dan paru-paru
Meningkatkan taraf kehidupan seksual
Memperbaiki masalah keletihan dan kebimbangan
Meningkatkan daya ingatan
Mencegah kencing manis
Membantu mengurangkan tekanan kehidupan
Meningkatkan pertumbuhan otot dan kekuatan badan
Meningkatkan peratusan kesuburan
Anti keradangan
Meningkatakn imuniti badan
Mengaktifkan kadar metabolisma
Lelaki masih mempunyai kesuburan yang lebih tinggi selepas usia 60.
Kekal bertenaga walaupun pada usia 70
Lelaki berusia 80 tahun tetapi masih menikmati hubungan seksual dgn isteri-isteri mereka.

APAKAH KELEBIHAN DAN MANFAAT CATUABA?
 Fungsi Penyegaran Fisiologi Yang Semulajadi
Catuaba boleh menyegarkan dan membaiki fungsi fisiologi lelaki dalam lingkungan umur pertengahan.  Ia juga boleh mencegah pelbagai penyakit kemerosotan fungsi yang mudah berlaku semasa menopause lelaki selain memulihkan kecergasan kepada tempoh muda.
Menggalakkan Penyembuhan
Kulit pokok Catuaba boleh mencegah individu-individu daripada rasa gelisah dan membantu mengatasi kealpaan dan demensia.  Orang yang mengambil herba ini telah mengatakan bahawa mereka berasa lebih tenang dan bertenaga.  Catuaba juga bertindak sebagaiperangsang sistem saraf dan membantu ke atas kemurungan.  Herba ini dapat melegakan kesakitan saraf serta membantu ke atas insomnia.
Ciri-Ciri Tidak Toksik
Faedah-faedah yang lain ialah sifat kulit pokok Catuaba yang tidak toksik seperti minyak aromatik, tanin dan alkaloid.  Catuaba tidak membawa kesan sampingan kerana unsur-unsurnya yang bukan toksik.
Sebatian Anti-Bakteria
Para penyelidik di Jepun mendapati bahawa kulit pokok Catuaba mengandungi sebatian anti-bakteria.  Dalam kajian mereka, tikus telah disuntik dos E.Coli yang tinggi sekali dengan Catuaba.  Catuaba dibuktikan telah melindungi tikus dari jangkitan bakteria.
Sebatian Antiviral
Para penyelidik di Jepun juga telah mendapati bahawa Catuaba mengandungi sebatian antiviral.  Kajian telah menunjukkan bahawa herba ini boleh melawan virus HIV.  Penyelidik telah memberi tikus dengan Catuaba dan menyuntik mereka dengan virus HIV.  Keputusan menunjukkan bahawa Catuaba telah melindungi sel-sel darah putih tikus daripada menyerap virus HIV. Walau bagaimanapun, banyak lagi kajian-kajian lain yang sedang giat dijalankan bagi mencari jawapan sama ada Catuaba adalah satu rawatan yang berkesan untuk virus HIV.

CARA PENGGUNAAN CATUABA

Tuang secara terus di bawah lidah (telan dengan air)
atau kemam selama 20 saat (telan tanpa air)
- Orang berumur bawah 50 tahun (1 bungkus dalam 1-3 hari)
- Orang berumur atas 50 tahun ( 1 bungkus dalam 1-2 hari)

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © RARA BEAUTY HOUSE. Designed by Whitey Mommy